top of page
Search
  • Writer's pictureNĪA Nami

Kāpēc mājai nepieciešams atbildīgs pārvaldnieks?

Updated: Sep 5, 2021

Nav nekāds noslēpums, ka lielākā daļa no Latvijas iedzīvotājiem dzīvo dzīvokļos. Tie ir gan gados jauni cilvēki, kas tikko uzsākuši savu dzīves ceļu, gan ģimenes ar bērniem, gan pensionāri un daudzi citi iedzīvotāji, kas dzīvokli sauc par savām mājām. Mājas ir tā vieta, kur cilvēki pavada ļoti lielu daļu no savas dzīves laika. Tā ir vieta, kur satiekas ģimene. Tā ir vieta, kur cilvēki, neatkarīgi no vecuma, var paslēpties no savām ikdienas rūpēm un vienkārši atpūsties.

Patīkama un droša vide kā prioritāte

Katram no mums rūp, lai mūsu mājās būtu patīkama un droša vide, bet vai šī vide sākas tikai aiz mūsu dzīvokļa durvīm? Dzīvoklis ir tikai maza daļa no visas lielās dzīvokļu mājas, kurā vēl ir neskaitāmi dzīvokļi, kurus cilvēki sauc par savām mājām. Daudzdzīvokļu mājās ir gan kāpņu telpas, gan pagrabi, gan inženiertīkli, kas ir neatņemama sastāvdaļa no mājas. Mājām apkārt nereti ir pieguļošā teritorija ar autostāvvietām, bērnu laukumiem un dažādiem apstādījumiem. Vai šī kopējā mājas un tās apkārtnes daļa vairs nav mūsu mājas? Vai nav svarīgi kādā stāvoklī ir mūsu kāpņu telpa? Vai nav svarīgi kādā rotaļu laukumā rotaļājas mūsu bērni? Vai nav svarīgi cik maksājam par siltumu ziemā?


Pārvaldnieka loma

Domājams, ka lielākajai daļai cilvēku nav vienalga, bet šīm lietām vienkārši neatliek lieks laiks, tāpēc par šo visu atbild pārvaldnieks. Ikdienā bieži saskaramies ar situāciju, ka mājas iedzīvotāji nemaz nezina, kas ir viņu mājas pārvaldnieks, kuram katru mēnesi iedzīvotāji maksā apsaimniekošanas maksu. Ikdienā nemaz neaizdomājamies par to, cik svarīgi ir tas, lai mūsu mājai būtu atbildīgs un zinošs pārvaldnieks, kurš vienmēr būtu sazvanāms un spētu operatīvi rīkoties. Tāpat ļoti svarīgi ir skaidri saprast, kur tiek iztērēta mūsu nauda, kuru katru mēnesi maksājam apsaimniekošanas uzņēmumam, un vai šī nauda tiek tērēta pamatoti.


Individuāla pieeja kā kvalitātes garants

Daudzdzīvokļu nami var būt ļoti dažādi, sākot no pirmskara laika ēkām un beidzot ar jaunajiem projektiem, tāpēc nereti ir svarīgi, lai pārvaldnieks spētu piedāvāt pamatotus un atbilstošus energoefektivitātes risinājumus, kas ļautu iedzīvotājiem ietaupīt un dzīvot patīkamākā vidē. Jāsaprot, ka dzīvē realizēt pilnīgi visu ir ļoti grūti, ņemot vērā ierobežoto budžetu, bet gudri plānojot darbus un apzinoties situāciju, var paveikt ļoti daudz. Mūsuprāt, vissvarīgākais ir, lai katrai mājai būtu atvērts un vienmēr sasniedzams pārvaldnieks ar kuru var veidot dialogu, bet redzot reālo situāciju, ļoti reti kurai mājai tāds ir…

bottom of page